ГоловнаПолітика

ДБР повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міноборони у справі бронежилетів (оновлено)

У цій справі можуть оголосити ще як мінімум 7 підозр.

ДБР повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міноборони у справі бронежилетів (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом топчиновникам Міноборони в закупівлі неякісних бронежилетів "Корсар".

Про це на брифінгу повідомив директор ДБР Роман Труба.

Серед підозрюваних - начальник одного з головних управлінь Міністерства оборони, його заступники і начальники відділів.

Встановлено, що Міноборони закупило 20 тис. бронежилетів вартістю 176 млн гривень, однак 7 тис. бронежилетів виявилися бракованими. Збитки склали 61 млн гривень.

Труба повідомив, що в дощових умовах ці бронежилети прострілюються. "Вони не відповідали технічним характеристикам", - сказав він.

Раніше в ДБР повідомили, що закуплений чиновникам бронежилет "Корсар М3с" першого класу захисту не повинен прострілюватися в разі атмосферних опадів або в разі занурення у воду. Однак під час слідчих дій бронежилет не пройшов балістичних випробувань на стійкість до обстрілу 9х18 мм пістолетними патронами.

Бронепластина "Корсара М3с" четвертого класу захисту теж не пройшла випробувань. По ньому стріляли гвинтівковою кулею 7,62 мм (три постріли, одне пробиття) і кулею 5,45 мм автомата АК-74 (три постріли, одне пробиття).

Начальник головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко (він один з підозрюваних) претензії Держбюро розслідувань відкидав. Улітку 2019 року він звинуватив ДБР у фабрикації аудіозаписів прослуховування в цій справі.

Оновлення. Підозру отримали начальник Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Олександрович Марченко, його заступниця Ольга Юріївна Капінус, перший заступник начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Сергій Віталійович Почтаренко, два начальники підрозділу - Пиковець і Комирянський.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на джерела.

"Вони тексти підозри вже отримали, в п'ятницю їм обиратимуть запобіжний захід", - повідомило джерело.

"Я так розумію, це тільки початок. Будуть ще підозри висуватися із надходженням матеріалів справи", - додав співрозмовник.

За даними джерела, можуть оголосити ще як мінімум 7 підозр у цій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram