ГоловнаПолітика

Зеленський доручив Міноборони створити Військову поліцію

"У структурі Міноборони має бути створений сучасний ефективний правоохоронний орган".

Зеленський доручив Міноборони створити Військову поліцію
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Міністерство оборони має створити Військову поліцію, також він вважає за необхідне до кінця року розробити концепцію об'єднаного реєстру ветеранів.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Зокрема, міністр оборони Андрій Загороднюк до 31 грудня має запровадити нову об'єднану систему керівництва та управління силами оборони, яка відповідатиме стандартам НАТО. Крім того, в структурі Міноборони повинен бути створений сучасний ефективний правоохоронний орган - Військова поліція", - сказав Зеленський.

Також президент вважає за необхідне, щоб до кінця року Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України створило концепцію об'єднаного реєстру ветеранів та розробило проєкт технічного завдання платформи "Е-ветеран".

Крім того, Зеленський поставив завдання міністру внутрішніх справ Арсену Авакову до кінця року вдосконалити процедури видавання посвідчень водія, а також спростити процедури акредитації закладів, що здійснюють підготовку та підвищення кваліфікації водіїв.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук раніше заявив, що наступного року витрати на оборону будуть збільшені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram