ГоловнаПолітика

Зеленський доручив до кінця року ліквідувати корупцію в містобудуванні

Президент поставив завдання керівництву парламенту і Кабміну.

Зеленський доручив до кінця року ліквідувати корупцію в містобудуванні
Фото: Пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський доручив до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування.

Таке завдання президент поставив перед міністром розвитку громад і територій Оленою Бабак на зустрічі з керівництвом Верховної Ради і Кабінетом Міністрів, повідомляється на сайті президента.

Зеленський наголосив на необхідності перевести надання адміністративних послуг у будівництві в електронний формат та ввести автоматичну реєстрацію в реєстрі дозвільних документів.

Також він наголосив, що потрібно ввести виключно судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за вказаними дозвільними документами та скасування декларації готовності об'єкта до експлуатації.

Президент також поставив завдання міністру юстиції Денису Малюсьці. Серед них - внести зміни в програмне забезпечення реєстрів нерухомості і бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ. Також Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв, що корупцію будуть "випалювати напалмом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram