ГоловнаСуспільствоПодії

В Ужгородській міськраді пройшли обшуки у справі проти віцемера (оновлено)

Обшуки проводило ДБР разом із СБУ.

В Ужгородській міськраді проходять обшуки у справі про виділення земельних ділянок міськрадою скликання 2014 року. Про це повідомила Ужгородська міськрада у своєму фейсбуці.

"У приміщенні Ужгородської міської ради проводять слідчі дії працівники ДБР і СБУ стосовно виділення земельних ділянок у 2014 році Ужгородською міською радою попереднього скликання", - сказано в повідомленні.

Фото: СБУ

Пресслужба прокуратури Закарпатської області пізніше повідомила, що слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.364 - зловживання службовим становищем.

Слідство вважає, що один з нинішніх заступників мера Ужгорода, як депутат і член земельної комісії міської ради, у 2014 році оформив на третіх осіб (без їхнього відома) три земельні ділянки площею 0,3 га.

Потім ділянки передали в розпорядження дружини депутата, яка продала їх за 1,2 млн грн.

Протягом обшуків слідчі Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України вилучили низку документів.

У Службі безпеки України повідомили, що віцемеру готують підозру. Його імені не називають, але за описом підходить тільки Василь Гомонай.

Нагадаємо, 17 вересня прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за повідомленням про катування двох жителів Ужгорода співробітниками міського відділу поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram