ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього заступника гендиректора оборонного заводу "Маяк" затримали за махінації з майном підприємства

Його затримали під час отримання частини суми в розмірі $200 тис.

Колишнього заступника гендиректора оборонного заводу "Маяк" затримали за махінації з майном підприємства
Фото: Пресс-центр СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали колишнього заступника генерального директора заводу "Маяк" (входить у державний концерн "Укроборонпром") під час отримання $200 тис. хабара.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що колишній чиновник заводу намагався заробити $2,5 млн на продажу майна держконцерну "Укроборонпром".

Ексзаступник гендиректора заводу "Маяк" обіцяв керівникові комерційної структури посприяти позитивному вирішенню під час покупки майнового комплексу ПАТ "Завод Маяк" через Систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ). Офіційно бізнесмен повинен був заплатити за комплекс у Києві тільки 2 мільйони доларів.

Правоохоронці затримали його у відділенні банку в Шевченківському районі Києва під час передачі йому першої частини суми - $200 тис.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), тривають обшуки на території заводу і в приміщенні Державної виконавчої служби Оболонського району.

Також перевіряють причетність до угоди нинішнього керівництва заводу.

29 листопада на СЕТАМ заплановані торги з продажу приміщення арештованого транспортного цеху заводу "Маяк" на проспекті Степана Бандери, 20-а в Києві. Нерухомість загальною площею 19585,1 кв. м виставлена на продаж за 62 млн гривень. СЕТАМ рекламує актив як "привабливий для девелоперів майданчик для спорудження комерційних проєктів".

Нагадаємо, в лютому прокуратура Києва повідомила про підозри голові правління - гендиректору столичного заводу "Маяк" за ч.1 ст. 175 Кримінального кодексу. Його звинувачують у безпідставній невиплаті зарплати.

За версією слідства, з грудня 2017 року по вересень 2018 року керівник заводу не виплачував зарплату 380 працівникам підприємства. Заборгованість становила 11,2 млн гривень. При цьому голова підприємства здійснював інші платежі, пускав кошти на господарські потреби і навіть надавав фінансову допомогу іншим компаніям.

Директором заводу "Маяк" є Володимир Гаврилов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram