ГоловнаСуспільствоЖиття

Абромавичус узяв в "Укроборонпром" свого колишнього заступника з Мінекономіки

Руслан Корж очолив напрямок авіа- і ракетобудування держконцерну.

Абромавичус узяв в "Укроборонпром" свого колишнього заступника з Мінекономіки
Руслан Корж
Фото: me.gov.ua

Заступником генерального директора держконцерну "Укроборонпром" з авіа- та ракетобудування призначено Руслана Коржа, колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса - нинішнього голови держконцерну.

Про це повідомив у фейсбуці заступник гендиректора "Укроборонпрому" з питань трансформацій Роман Бондар.

"У команді "Укроборонпрому" довгоочікуване призначення... Руслану дуже близька ця тема. Він починав кар'єру на "Антонові". Освіту здобув в Kellogg School of Management. 19 років працював у найбільшій консалтинговій компанії AT Kearney, займаючись розробкою стратегій і управлінням змінами. Включаючи корпорації авіаційної сфери і двигунобудування", - написав він.

У зоні відповідальності Коржа будуть 32 підприємства, які займаються виробництвом, ремонтом, приладобудуванням і конструкторськими розробками, включаючи ДП "Антонов" і КБ "Луч".

"У цифрах це 33 600 осіб і близько 20 млрд гривень річної виручки. Уся ця галузь повинна вирватися з мороку і знайти перспективу", - підкреслив Бондар.

За його словами, стан цієї індустрії "плачевний", фінансування програм немає, останній літак побудовано п'ять років тому, трудові штати роздуті, середня зарплата - 14 тис. гривень.

На сайті "Укроборонпрому" зазначено, що основними напрямками роботи нового заступника гендиректора стануть відновлення серійного випуску літаків у Києві та Харкові, визначення пріоритетних програм для літаків і двигунів, забезпечення їх програмним менеджментом і ефективним фінансуванням.

Нагадаємо, 30 серпня президент Володимир Зеленський звільнив Павла Букіна з посади гендиректора "Укроборонпрому" і призначив на цю посаду ексміністра економрозвитку, колишнього голову наглядової ради "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса. За його словами, "Укроборонпром" планує наростити експорт до 2 млрд доларів у наступні п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram