ГоловнаПолітика

У партії "Слуга народу" жодна людина не працює офіційно, - КВУ

За 3-й квартал 2019 року партія витратила 240 млн гривень.

У партії "Слуга народу" жодна людина не працює офіційно, - КВУ
Фото: Макс Требухов

Комітет виборців України заявив, що в політичній партії "Слуга народу" жодна людина не працює офіційно.

Комітет проаналізував фінансові звіти партій за 3-й квартал 2019 року (липень-вересень), згідно з яким в політсилі офіційно не працює жодна людина.

"Так, у графі "працівники складу апарату партії" вказана цифра 0. Для порівняння: в ВО "Батьківщина" офіційно працюють 73 особи, в "Європейській солідарності" - 46 осіб, у "Голосі" - 3, Радикальній партії Олега Ляшка - 20, у "Самопомочі" - 264, "Українській стратегії Гройсмана" - 3", - сказано в повідомленні.

Організація додала, що "Слуга народу" не витрачала офіційно коштів на заробітну плату, а також не зареєструвала жодного місцевого відділення зі статусом юрособи.

Усього за вказаний період партія витратила 240 млн гривень.

Нагадаємо, раніше виключена з фракції СН депутатка Ганна Скороход заявила, що депутати цієї політсили отримують зарплати по $5 тисяч у конвертах. За її словами, були зафіксовані випадки видачі таких зарплат.

Спікер ВР Дмитро Разумков спростував інформацію про доплати. Коментуючи заяву Скороход, Разумков порекомендував повідомляти про це перш за все правоохоронців, а не журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram