ГоловнаПолітика

Зеленський: усі члени фінкомітету Ради повинні пройти детектор брехні

Президент готовий віддати своїх депутатів під слідство.

Зеленський: усі члени фінкомітету Ради повинні пройти детектор брехні
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський заявив, що всі члени комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти детектор брехні.

Про це йдеться у фейсбуці голови держави, який перебуває з робочим візитом в Японії.

"Напевно, багато хто думає, що міжнародний візит президента в далеку країну - зручна можливість дискредитувати фракцію «Слуги народу» і посіяти розбрат і розкол, який сподобається нашим ворогам - і зовнішнім, і внутрішнім. Хочу сказати цим людям: якщо ви так справді думаєте, то глибоко помиляєтеся. Я в курсі всіх подій, тримаю руку на пульсі. Жодна заява, жодна інформаційна операція не проходить повз. І я не допущу, щоб хтось зсередини фракції або ззовні міг кидати тінь на політичну силу, яка отримала мандат більшості від народу України", - йдеться в заяві Зеленського.

"Тому вважаю, що всі члени комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні. Якщо цією перевіркою буде встановлено хоча б найменшу ймовірність того, що хтось із депутатів брав гроші за голосування в комітеті, то цими депутатами повинні зайнятися антикорупційні органи", - заявив президент.

Зеленський також прокоментував скандал навколо нардепа від "Слуги народу" В'ячеслава Медяника, який засвітив листування про "вирішення" питань із заступником генпрокурора.

"Вважаю за необхідне вчинити відповідно і стосовно депутата, який вів сумнівне листування про «вирішення питань». І якщо підозри справдяться - ми з такими депутатами попрощаємося", - заявив президент.

Нагадаємо, на початку цього тижня стало відомо, що Офіс президента хоче змусити членів фінансового комітету пройти детектор брехні.

Членів комітету запідозрили в отриманні грошей за те, щоб завалити законопроєкт №2047-д про ліквідацію корупційних схем оцінки об'єктів нерухомості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram