ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" про вибори на Донбасі: отримаємо "хоч трошки терпимих" представників для діалогу

"Сьогодні будь-який контакт з представниками т. зв. "ДНР/ЛНР" створює величезні політичні труднощі".

У "Слузі народу" про вибори на Донбасі: отримаємо "хоч трошки терпимих" представників для діалогу
Богдан Яременко (справа)
Фото: facebook/Олег Федонюк

Нардеп від "Слуги народу", голова комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко заявив, що місцеві вибори на Донбасі дозволять отримати "хоч трошки терпимих" представників для діалогу.

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Навіть якщо ми не визнаємо результати виборів, ми зрозуміємо, наскільки представницькою є місцева влада. Це відкриє певне поле гри для України. Ми отримаємо хоча б якихось представників, до яких ми зможемо ставитися більш терпимо, і з якими ми зможемо дозволити собі якісь форми діалогу. На відміну від тих московських призначенців, яких нам підсовують сьогодні як "лідерів "ДНР/ЛНР", - сказав він.

При цьому Яременко сказав, що визнання виборів може і не відбутися.

"Можливо, підсумки виборів унаслідок втручання Москви для нас узагалі ніякого значення не матимуть. А, можливо, ми отримаємо якісь органи місцевої влади, з якими зможемо обговорювати побутові питання на кшталт ремонту комунікацій і так далі. Сьогодні будь-який контакт з представниками т. зв. "ДНР/ЛНР" створює для нас величезні політичні труднощі", - сказав він.

Нагадаємо, 13 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна хоче провести наступні місцеві вибори не тільки на контрольовані території, але і на окупованому Донбасі.

На початку жовтня Верховна Рада призначила новий склад Центрвиборчкому, в якому більшість було призначено за квотою "Слуги народу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram