ГоловнаПолітика

Разумков: новий закон про статус Донбасу почнуть писати після саміту "нормандської четвірки"

Спікер сподівається, що його буде прийнято до кінця року.

Разумков: новий закон про статус Донбасу почнуть писати після саміту "нормандської четвірки"
Фото: ICTV

Розробка нового закону про особливий порядок самоуправління в окремих районах Донецької і Луганської областей почнеться після зустрічі лідерів "нормандської четвірки". Про це повідомив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі ICTV.

"Я думаю [робота почнеться] не раніше, ніж відбудеться "нормандська" зустріч", - сказав Разумков.

Спікер сподівається на ухвалення відповідного законопроєкту до закінчення терміну дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", тобто 31 грудня 2019 року.

За його словами, законопроєкт не обов'язково повинен повністю відрізнятися від чинного відповідного закону.

"Там можуть залишатися якісь позиції, які доцільно залишити. Це не буде впливати на казуїстику і як ми його називатимемо: новий на 100 відсотків, 95, 90 або 85. Важливо, щоб цей закон відповідав тим основам і принциповим інтересам, які переслідує держава Україна. А чи буде він абсолютно новим або там залишаться якісь позиції з нині чинного закону - час покаже", - сказав він.

Разумков запевнив, що до роботи над законопроєктом обов'язково залучать громадськість та експертів. Він у прямому ефірі запросив приєднатися до групи розробників законопроєкту голову правління громадянської мережі "Опора" Ольгу Айвазовську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram