ГоловнаПолітика

Путін у день народження підняв собі, Медведєву й іншим чиновникам зарплати

Зарплати збільшуються з 1 жовтня 2019 року на 4,3%.

Путін у день народження підняв собі, Медведєву й іншим чиновникам зарплати
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін підписав кілька указів про підвищення грошового утримання осіб, що заміщають державні посади РФ. Про це повідомляє "РБК-Україна".

Відповідно до указу № 481, підписаного 7 жовтня - в день народження Путіна, зарплата президента Росії і голови уряду «з метою забезпечення соціальних гарантій» збільшується з 1 жовтня 2019 року на 4,3%.

Таким же чином підвищуються зарплати міністра оборони, глав МВС, МНС, ФСБ, Росгвардії, СВР, ФСО і Державної фельд'єгерської служби, а також інших міністрів, віцепрем'єрів, секретаря Радбезу, глави ЦВК і так далі. Крім того, на 4,3% підвищено зарплати осіб, що заміщають державні посади РФ в дипломатичних представництвах і представництвах Росії при міжнародних організаціях.

Окремими указами на 4,3% з 1 жовтня підвищено зарплату глави Слідчого комітету і генпрокурора.

Раніше Путін підписав указ про підвищення на 4,3% зарплат дипломатичним працівникам і іншим співробітникам МЗС, а також федеральним держслужбовцям відповідно до посад і чинів, що заміщаються. Прессекретар глави держави Дмитро Пєсков підтвердив, що підвищення - це «планова індексація».

У березні глава російського уряду Дмитро Медведєв підписав розпорядження про індексацію зарплат бюджетників і федеральних держслужбовців з 1 жовтня 2019 року.

За даними Росстату, середній оклад федеральних держслужбовців в 2018 році виріс на 5,4%, перевищивши 126 тис. руб. Це в три рази вище середньої зарплати росіян за підсумками минулого року.

Нагадаємо, сьогодні, в день народження Путіна під посольством РФ у Києві відбулася акція-перформанс "Суд над Путіним". У рамках імпровізованого процесу над людиною, що одягнена в тюремну робу і маску Путіна, російського президента оголосили військовим злочинцем. Опудалу російського президента винесли вирок у вигляді десяти довічних термінів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram