ГоловнаПолітика

Суд у Рівненській області розгляне подання у справі про відпочинок голови НАБУ

На попереднє призначене засідання Ситник не прийшов.

Суд у Рівненській області розгляне подання у справі про відпочинок голови НАБУ
Фото: Анна Стешенко

Сьогодні Сарненський суд Рівненської області розгляне подання у справі про відпочинок директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з сім'єю на одній із мисливських баз, за який він "забув заплатити". Про це написала прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у фейсбуці.

Йдеться про суми "100 000 грн за раз", як уточнила вона в коментарях до запису.

У ГПУ уточнили, що Ситник обов'язково повинен бути присутнім у Солом'янському райсуді Києва для забезпечення участі в справі про "подарунки". За клопотанням адвоката справу слухатимуть у режимі відеоконференції.

Якщо підтвердиться, що директор НАБУ не платив за сімейний відпочинок у мисливських угіддях Рівненської області, в МВС надійде протокол про корупцію.

Нагадаємо, засідання у справі мало відбутися 26 липня, але Ситник не з'явився в Солом'янський суд.

Голову НАБУ підозрюють у тому, що він не задекларував елітний відпочинок, який йому оплачували треті особи. Згідно зі свідченнями свідка у справі, за період з 2017-го по 2019 рік Ситник відпочивав у мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області п'ять разів.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що "за свій відпочинок і відпочинок сім'ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити немалу суму готівкою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram