ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справу за фактом можливої пропозиції Богдану хабара в розмірі $20 млн

Справу порушили в четвер.

НАБУ порушило справу за фактом можливої пропозиції Богдану хабара в розмірі $20 млн
Фото: стоп-кадр видео

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом можливої пропозиції 20 млн доларів як хабара голові Офісу президента Андрію Богдану. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах агентству "Українські новини".

"Порушили справу в четвер", - сказав він.

За його словами, справу порушено за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Нагадаємо, 30 липня, Богдан заявив на пресконференції, що йому пропонували $20 млн за те, щоб Віталій Кличко залишився головою КМДА. Столичний мер назвав заяву Богдана "підбіркою пліток і маніпулятивних домислів" і порадив: якщо йому справді пропонували хабар - звернутися до правоохоронних органів.

1 серпня Кличко самостійно звернувся в Національне антикорупційне бюро з проханням порушити кримінальну справу за заявою Богдана про хабар. 

Раніше Богдан пригрозив Кличкові поділом посад мера Києва і голови КМДА. Голова КМДА має реальну виконавчу владу в Києві, тоді як мер займається міськрадою і виконує представницькі функції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram