ГоловнаПолітика

Апеляційний суд відновив підозру в держзраді ексголові району Харкова

Максим Мусєєв перебуває в розшуку.

Апеляційний суд відновив підозру в держзраді ексголові району Харкова
Фото: instagram.com/mmsgram

Апеляційний суд Харківської області 5 серпня задовольнив скаргу прокуратури на рішення Київського райсуду Харкова про скасування підозри у державній зраді колишньому голові Холодногірського району Максиму Мусєєву.

Так, рішення суду першої інстанції набуло чинності - підозру Мусєєву не скасовано, передає UA:Харків.

Адвокат підозрюваного Юрій Вишневецький клопотав про відвід суддів та додаткове дослідження матеріалів провадження. Прокурор Вадим Білоусов, своєю чергою, дорікнув адвокату в навмисному затягуванні апеляційного розгляду.

Нагадаємо, про те, що Мусєєв є агентом російської розвідки, Служба безпеки України повідомила в жовтні 2018. Під час слідчо-оперативних дій правоохоронці виявили та задокументували факт збору зловмисником для передавання російському куратору списків військовослужбовців, які брали участь в АТО.

На той час Мусєєв вже покинув межі країни. Йому інкримінували ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

26 грудня міський голова Харкова Геннадій Кернес повідомив, що був змушений звільнити Мусєєва з посади глави району через те, що той тривалий час відсутній на робочому місці. Справу про держзраду Мусєєва Кернес вважає фальсифікованою.

У січні 2019 року прокурор Харківської області Юрій Данильченко повідомив, що справу призупинено у зв'язку з розшуком Мусєєва.

21 травня Київський райсуд виніс ухвалу, якою скасував повідомлення про підозру. Прокуратура подала на неї апеляційну скаргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram