ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував Мінекології переїхати до Кривого Рогу до вирішення екологічних проблем у місті

Президент закликав підприємства-забруднювачі оплатити лікування онкологічно хворим жителям міста.

Зеленський запропонував Мінекології переїхати до Кривого Рогу до вирішення екологічних проблем у місті
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський пропонує Міністерству екології та природних ресурсів переїхати до Кривого Рогу до моменту вирішення екологічних проблем у місті.

Про це він повідомив у п'ятницю в Криворізькому національному університеті під час конференції з питань екологічної ситуації.

"У мене запитання до мера: чи є у вас якісь вільні будівлі в Кривому Розі для Міністерства екології? Знайдете? Я тоді хочу звернутися до мера, до своїх колег: у нас наразі немає уряду, я можу звернутися до пана прем'єр-міністра Гройсмана і можу запропонувати, якщо ви не проти, ми знайдемо законодавче рішення, щоб на той час, поки ми не вирішимо повністю екологічні проблеми Кривого Рогу та загалом регіону, запропонувати Міністерству екології працювати в Кривому Розі", - сказав Зеленський.

Під час конференції Зеленський, місцева влада і представники підприємств-забруднювачів обговорювали план скорочення викидів шкідливих речовин в атмосферу.

Зеленський зазначив, що в Кривому Розі є близько 25 тис. осіб з онкологічними захворюваннями, і звернувся до підприємств оплатити їм лікування.

Населення Кривого Рогу становить 629 тис. осіб.

Нагадаємо, Зеленський 12 липня прилетів з робочим візитом до Дніпропетровської області.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський і мер Дніпра уклали парі: Філатов піде у відставку, якщо не відкриє міст 14 вересня.

Також президент домовився про будівництво нового терміналу в аеропорту свого рідного міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram