ГоловнаПолітика

Зеленський поставив умову новому голові Херсонської ОДА

Гусєв до 20 грудня має забезпечити повне облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак", інакше - звільнення

Зеленський поставив умову новому голові Херсонської ОДА
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив новопризначеному голові Херсонської обласної державної адміністрації Юрію Гусєву забезпечити повну реалізацію проектів з облаштування КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" на адміністративному кордоні з окупованим Кримом до 20 грудня. Інакше "буде новий губернатор", передає Інтерфакс-Україна.

"Останні три тижні ми працювали із замовником, з Державною прикордонною службою, з Мінінфраструктури та напрацювали план, згідно з яким, у разі мінімізації або повної нейтралізації ризиків на початку листопада ми отримаємо дві нові якісні режимні зони КПВВ "Чонгар" і "Каланчак". І до кінця року ми плануємо реалізувати цей проект у повному обсязі, разом із сервісними центрами", - сказав Гусєв у суботу на нараді під головуванням Зеленського в Херсоні.

Гусєв зазначив, що режимні зони на КПВВ будуть принципово новими, але тимчасовими спорудами, а створення сервісних зон, які включатимуть у себе центри надання адмінпослуг, планують реалізувати до кінця року.

Зеленський уточнив у чиновника, що означає "початок листопада" і "до кінця року". У відповідь Гусєв сказав, що 15 листопада в нього день народження, і він запрошує президента з цієї нагоди на відкриття режимних зон КПВВ. Зеленський погодився і запропонував Гусєву, щоб орієнтиром для кінцевого запуску КПВВ вже з сервісними зонами було 20 грудня.

Відповідаючи на запитання глави Офісу президента України Андрія Богдана, що буде, якщо не вдасться вкластися в ці терміни, Зеленський зазначив: "А якщо ні, то буде новий губернатор, старий залишиться в минулому. Це чесно".

Глава держави пообіцяв посприяти тому, щоб проект з облаштування КПВВ був профінансований повністю.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram