ГоловнаПолітика

СБУ надасть оцінку зустрічі Бойка і Медведчука з прем'єром РФ Медведєвим

На думку Грицака, Росія намагається змусити СБУ "переключитися на негідний об'єкт".

СБУ надасть оцінку зустрічі Бойка і Медведчука з прем'єром РФ Медведєвим

Служба безпеки України в межах своєї компетенції в стислі терміни надасть правову оцінку візиту кандидата в президенти Юрія Бойка і голови політради партії "За життя" Віктора Медведчука до одного з лідерів країни-агресора та їхнім заявам.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

"Водночас, ми не виключаємо ймовірний опосередкований зв'язок цієї події з попередженим СБУ в Харкові терористичним актом в метрополітені", - наголошується в повідомленні.

Глава СБУ Василь Грицак зазначив, що наявні матеріали свідчать про те, що спецслужби РФ будь-яким чином намагаються відвернути увагу громадськості від розкритих корупційних схем фінансування виборів в інтересах одного з кандидатів у президенти України, який "влаштовував раніше і зараз влаштовує Кремль".

"Для цього Росія, відкрито жертвуючи малим, робить все, щоб змусити СБУ - за термінологією спецслужб - "переключитися на негідний об'єкт", щоб сприяти приведенню до влади тих, хто влаштовує особисто Володимира Путіна", - сказав Грицак.

Нагадаємо, сьогодні Бойко і Медведчук приїхали в Москву на переговори з прем'єр-міністром РФ Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером. Трансляцію зустрічі вели підконтрольні Медведчуку телеканали "112 Україна" і NewsOne. Повідомлялося, що переговори були ініційовані українською стороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram