ГоловнаПолітика

Епіфаній розпорядився проводити молитви про справедливі президентські вибори в усіх храмах ПЦУ

24 і 31 березня в храмах ПЦУ буде зачитано Звернення Священного Синоду УПЦ у зв'язку з проведенням виборів.

Епіфаній розпорядився проводити молитви про справедливі президентські вибори в усіх храмах ПЦУ
Митрополит ПЦУ Епифаний
Фото: пресс-служба президента

Предстоятель Помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній розпорядився проводити в усіх храмах ПЦУ молитви про справедливі вибори президента до завершення виборчого процесу.

"У зв'язку з особливою відповідальністю, яка під час виборів президента України покладається на наш народ, з огляду на необхідність захистити державність України, єдність, громадський мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню промовляти молитву", - йдеться в повідомленні.

Текст молитви опубліковано на сайті ПЦУ.

Зазначається також, що у дві неділі (24 і 31 березня) у храмах ПЦУ буде зачитано Звернення Священного Синоду УПЦ у зв'язку з проведенням виборів.

Нагадаємо, раніше Священний синод ПЦУ звернувся до вірян у зв'язку з майбутніми виборами і закликав оцінювати кандидатів "не по обіцянках, а по плодах їхніх справ".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram