ГоловнаПолітика

Денісова провела переговори з Москальковою в коридорі парламенту Греції

Російська сторона не погодила час офіційної зустрічі омбудсменів.

Денісова провела переговори з Москальковою в коридорі парламенту Греції
Омбудсмены РФ и Украины Татьяна Москалькова и Людмила Денисова
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що була змушена зупинити свою російську колегу в коридорі грецького парламенту, щоб поспілкуватися з нею про українців, що містяться в Росії.

Про це Денісова повідомилав фейсбуці, додавши, що російська сторона не погодила час зустрічі омбудсменів.

"Обговорили питання про медичну допомогу пораненим військовополоненим морякам і призначеного ним РФ обстеження. Я зазначила, що обстеження - це не лікування. Василь Сорока, Андрій Ейдер і Андрій Артеменко вимагають негайної госпіталізації та кваліфікованої допомоги лікарів, а не поверхневих оглядів. Відзначила також погіршення стану здоров'я Павла Гриба і Едема Бекірова. Їх досі не забезпечили повноцінним лікуванням, незважаючи на наявність медичних висновків про надкритичний стан здоров'я", - написала Людмила Денісова.

Також український омбудсмен уточнила позицію Уповноваженого з прав людини в РФ про обмін ув'язненими.

"Москалькова повідомила, що у неї немає для цього мандата. У той же час, я нагадала їй, що представником РФ в Тристоронній контактній групі Борисом Гризловим на останньому засіданні ТКГ відзначено, що саме Москалькова повинна займатися цим питанням", - зазначила Денісова.

Омбудсмен підкреслила, що блокування процесу обміну і ненадання відповіді з цього питання Україні свідчить про те, що російській стороні не цікавить доля своїх громадян.

Раніше повідомлялося, що Тетяна Москалькова скасувала офіційну зустріч з українським омбудсменом Людмилою Денісовою. Офіційною причиною скасування зустрічі стала заява Денісової про те, що віце-президент Європейського інституту омбудсменів Ніна Карпачова відвідала українських військовополонених моряків.

Нагадаємо, російський і український омбудсмени повинні були провести зустріч в Москві в січні, проте в день візиту Денісової Москалькова скасувала зустріч, пославшись на термінове відрядження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram