ГоловнаПолітика

Дуда наголосив на важливості військової співпраці Польщі з Україною

Президент Польщі відзначив практичний досвід українських військових.

Дуда наголосив на важливості військової співпраці Польщі з Україною
Президент Польши Анджей Дуда
Фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда наголосив на важливості для його країни співпраці з Україною як "великим сусідом Польщі, який має амбіцію стати членом НАТО".

Відповідну заяву Дуда зробив під час візиту в Люблін у штаб міжнародної бригади "ЛитПолУкрбриг" імені Костянтина Острозького разом з президентами України і Литви, повідомляє прес-служба глави української держави.

Дуда звернув увагу на важливість реального бойового досвіду українських військових для тренування і навчання всієї бригади.

"З 2014 року Україна перебуває у важкій ситуації, вона окупована Росією. Українські солдати дійсно ведуть боротьбу. Це солдати, які брали участь у регулярній війні, і вони мають практичний досвід, яким діляться з нашими солдатами, що нас дуже задовольняє. Вони герої своєї Вітчизни", - сказав президент Польщі.

Дуда також зазначив, що 2019 рік стане дуже активним для військових бригади - заплановані спільні багатонаціональні військові навчання з американськими і канадськими військовими із залученням військових з Грузії і Молдови.

Нагадаємо ,що "ЛитПолУкрбриг" планують використовувати для участі в операціях під егідою ООН, НАТО і ЄС. Головними завданнями бригади визначено: участь у міжнародних зусиллях із забезпечення миру, поглиблення регіональної співпраці у військовій сфері та закладення основи для створення на базі бригади бойової групи ЄС. Штаб бригади розташований в Любліні.

У січні 2017 року НАТО визнало "ЛитПолУкрбриг" боєздатним підрозділом після проходження сертифікаційного навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram