ГоловнаПолітика

​Суд зняв арешт із земділянки на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві

Рішення дозволить розпочати будівництво меморіального комплексу.

​Суд зняв арешт із земділянки на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва зняв арешт із земельної ділянки на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

Про це повідомило громадське об'єднання "Родина Героїв Небесної Сотні" у фейсбуці.

"Щойно Печерський районний суд зняв арешт з алеї Героїв Небесної Сотні, на якій проводяться слідчі експерименти", - йдеться в повідомленні.

Так, на цій ділянці може початися будівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності.

Нагадаємо, музей Революції Гідності буде побудований в центрі Києва. Територія проектування зачіпає алею Героїв Небесної Сотні від Майдану Незалежності до вул. Ольгинської, земельну ділянку на алеї Героїв Небесної Сотні, 3-5 та частину земельної ділянки на алеї Героїв Небесної Сотні, 4 (місце, де розташована каплиця УГКЦ).

Спочатку планують побудувати меморіальний комплекс, який складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану і Хрещатика - повинна з'явитися меморіальна стела, яка аркою буде врізатися в пагорб. Вона буде складатися із 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись одна на одну, вони будуть створювати суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної Сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). По обидві сторони алеї висадять 100 лип.

В кінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності і Жовтневим палацом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram