ГоловнаКультура

Стало відомо переможця тендеру на будівництво меморіалу Небесної Сотні в Києві

Переможцем торгів стало ТОВ "Північно-український будівельний альянс".

Стало відомо переможця тендеру на будівництво меморіалу Небесної Сотні в Києві
Фото: mincult.kmu.gov.ua

Переможцем тендеру на будівництво Меморіалу Героям Небесної  сотні в Києві визначено ТОВ "Північно-український будівельний альянс" з пропозицією 143 мільйони 296 тисяч гривень, передає Укрінформ.

Тендерні торги в системі держзакупівель ProZorro відбулися в середу, 14 листопада, повідомив директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музей Революції Гідності Ігор Пошивайло.

"Відбувся тендер. Було чотири учасники. Переможцем торгів стало ТОВ "Північно-український будівельний альянс" з пропозицією 143 млн 296 тис. Зараз перевіряємо документи на відповідність тендерним вимогам. Остаточно переможця буде визначено найближчими днями", - сказав він.

За словами Пошивайла, наступним у тендері після переможця йде ТОВ "Спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельна виробнича майстерня "Україна-реставрація" з пропозицією 148 млн 808 тис. грн.

Відповідно до проектно-кошторисної документації, початкова вартість робіт з будівництва Меморіалу Героям Небесної сотні була оцінена на суму 154 млн грн. Разом з тим під час тендеру обрали підприємство, яке погодилося звести Меморіал за найнижчою ціною. Згідно з умовами договору, Меморіал повинен бути побудований протягом 9 місяців з моменту перемоги в тендері.

За словами Пошивайла, нині будівництво неможливе, оскільки ділянку по вулиці Інститутській у Києві, де повинен бути зведений Меморіал, арештував Печерський райсуд столиці за клопотанням Генпрокуратури до моменту завершення слідчих експериментів.

Нагадаємо, перший аукціон мав відбутися 24 жовтня, однак тендер було скасовано у зв'язку з тим, що заявку подав лише один учасник, і в цей же день оголосили повторний - на 9 листопада.

Меморіальний комплекс складатиметься з двох частин. На початку - з боку Майдану та Хрещатика - повинна з'явитися меморіальна стела, яка аркою буде врізатися в пагорб. Вона складатиметься з 107 плит з іменами кожного з Небесної Сотні. Накладаючись один на одного, вони будуть створювати суцільну стіну.

Міст над алеєю Героїв Небесної сотні стане умовною межею початку нового простору - паркової зони (зараз там дорога). По обидва боки алеї висадять 100 лип.

У кінці меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім музеєм Революції Гідності і Жовтневим палацом.

Вартість робіт залишається колишньою - 154 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram