ГоловнаКультура

На діяльність Українського інституту у 2019 році в бюджеті заклали 10 млн грн

При цьому керівництво нового органу просило 90 млн.

На діяльність Українського інституту у 2019 році в бюджеті заклали 10 млн грн
Фото: Український інститут

У проекті державного бюджету на 2019 рік на роботу Українського інституту, новоствореного органу, пыдпорядкованого МЗС, закладено 10 млн грн.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко, інформує кореспондент LB.ua.

"Ми сформулювали потребу у фінансуванні на 2019 рік у розмірі близько 90 млн грн, - розповідає Шейко. - Це та сума, яка дозволила б реалізувати досить амбітний план активностей на наступний рік. На жаль, у проекті закону про держбюджет закладено тільки 10 млн. За такого фінансування сенсу в існуванні інституту, на мою думку, немає. Цих коштів не вистачить навіть на утримання основної команди, яка працює у Києві, не кажучи вже про повноцінну програмну роботу й відкриття іноземних представництв. Ця проблема для нас - найсуттєвіша".

Голова Наглядової ради Українського інституту Ірина Подоляк стверджує, що народні депутати проводять велику роботу "всередині парламенту і в уряді для того, щоб цей інститут мав перспективу і можливість жити".

Народний депутат також додала, що "українському суспільству потрібно більше інформації про цілі та завдання Українського інституту, щоб воно могло його підтримувати".

Нагадаємо, Український інститут створили з метою здійснення культурної та публічної дипломатії, популяризації України за кордоном. Згідно із задумом, інститут повинен виконувати функції, подібні до німецького Гете-інституту або Польського інституту. Директором Українського інституту в результаті конкурсу став Володимир Шейко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram