ГоловнаКультура

298 проектів отримали фінансування від Українського культурного фонду

Загальне фінансування становить 148,7 млн гривень.

298 проектів отримали фінансування від Українського культурного фонду

298 проектів пройшли фінальний етап конкурсного відбору на отримання державного фінансування від Українського культурного фонду, який розподіляє кошти на культурні проекти. Про це йдеться у заяві фонду.

Загальна сума, на яку фонд підтримає проекти в 2018 році, становить 148,7 млн гривень.

У серпні на фінальну співбесіду з експертами фонду відібрали 522 культурні проекти у трьох категоріях: "проекти міжнародного співробітництва", "проекти національного співробітництва" і "індивідуальні проекти", 224 з них за результатами фінального етапу відсіяли.

"14 серпня відбулася Координаційна зустріч Дирекції УКФ з представниками експертних рад і Наглядовою радою. Під час цієї зустрічі були представлені проекти, що пройшли 70-бальний експертний поріг, і обговорені зауваження до них. Дирекція УКФ оперативно відреагувала на експертні пропозиції і провела роботу з кожним потенційним грантоотримувачем щодо усунення усіх зазначених зауважень. В результаті бюджети багатьох проектів були відкориговані, деякі - істотно, як такі, що не відповідають ринковим цінам або бюджетному законодавству України.

Загалом 70-бальний поріг подолали 380 проектних заявок: 315 індивідуальних проектів, 49 проектів національної співпраці і 16 проектів міжнародного співробітництва. Після проведених переговорних процедур фінансування отримали 298 проектів-переможців. Загальна сума, на яку Фонд підтримає проекти в 2018 році становитиме 148 млн. 771 тис. 817 грн. 59 коп. Зараз йде активна фаза реалізації проектів за підтримки фонду", - йдеться у повідомленні.

Оцінку проводили 58 експертів з восьми профільних рад.

В УКФ заявили, що наприкінці 2018 року відбудеться публічний звіт фонду за рік, а також оголосять наступні конкурси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram