ГоловнаКультура

Український інститут розповів про плани на 2019 рік

Для реалізації всіх проектів потрібно 90 млн грн.

Український інститут розповів про плани на 2019 рік
Фото: Український інститут

Український інститут, чиїм завданням є популяризація України за кордоном, культурна і публічна дипломатія, розповів про плани на 2019 рік.

Як повідомив директор інституту Володимир Шейко на прес-конференції в понеділок, наступного року Україна повинна провести рік своєї культури в Австрії.

Так, в Австрії мають намір зробити українську програму на кінофестивалі Let`s CEE, показати сучасну українську оперу, документальне кіно, візуальне мистецтво і так далі.

Крім того, в планах Українського інституту - організація програм міжнародного обміну і резиденцій для художників, кураторів і хореографів у 10 країнах, а також організація програм мобільності для участі українських фахівців у презентаціях і конференціях, ознайомчі візити іноземних експертів і журналістів в Україні.

На 2019 рік заплановані іміджеві проекти з каталогами української сучасної культури, відеоконтентом про Україну й українські аудіогіди в п'яти музеях світу, конкурс культурної дипломатії серед українських інституцій, фінансування найкращих проектів і підготовка до запуску курсів української мови за кордоном.

На кожен із цих проектів потрібно від 5 до 25 млн грн, повідомляє Шейко. Нагадаємо, Український інститут просить з держбюджету на 2019 рік 90 млн грн, але в проекті бюджету, який пройшов перше читання, на нього закладено 10 млн грн, чого недостатньо для його функціонування.

Зараз в Українському інституті працює 12 осіб. Український інститут підвідомчий МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram