ГоловнаКультура

Київ і Харків подали заявки на участь у бієнале Manifesta

Міста претендуватимуть на те, щоб 2022 року прийняти у себе бієнале.

Київ і Харків подали заявки на участь у бієнале Manifesta
Фото: manifesta.org

Київська міська адміністрація і Харківська ОДА подали листи-наміри про свою готовність позмагатися в конкурсі, щоб прийняти бієнале сучасного мистецтва Manifesta у 2022 році.

Про це повідомляють на сайті Українського інституту, який виступив з ініціативою таких заявок.

Manifesta - один з найвпливовіших мистецьких фестивалів у Європі, разом з Венеціанською бієнале і documenta. Проходить раз на два роки в різних містах Європи. "Амбіція бієнале - налагодження художнього діалогу між європейськими спільнотами, дослідження локальної культурної спадщини, розширення культурних кордонів сучасної Європи", - йдеться на сайті.

Основна виставка бієнале триває три місяці, але їй передують три роки культурних активностей - зустрічей, дискусій, семінарів, резиденцій, дослідницьких програм і т.д.

У разі перемоги заявки від Києва або Харкова Manifesta стане однією з наймасштабніших подій у сфері сучасного мистецтва в Україні і "сприятиме розвитку культурної інфраструктури, налагодженню міжнародних культурних зв'язків, залучить тисячі іноземних туристів і наблизить Україну до світового культурного поля".

Цього року Маніфеста проходить у Палермо, наступна відбудеться в Марселі 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram