ГоловнаПолітика

На вирок Януковичу надійшла ще одна апеляція

Справу розглядатиме Київський апеляційний суд.

На вирок Януковичу надійшла ще одна апеляція
Слева-направо: Судьи Оболонского районного суда Константин Васалатий, Владислав Девятко и Максим Титов во время заседания, Киев,
Фото: EPA/UPG

Адвокатська контора Aver Lex, яка захищає колишнього президента України Віктора Януковича, подала апеляцію на вирок Оболонського суду у справі про держзраду. Про це повідомила прес-служба компанії.

Справу розглядатиме Київський апеляційний суд.

Це вже друга апеляція на вирок, згідно з яким екс-президентові присудили 13 років позбавлення волі. 18 лютого ще одну скаргу подав державний адвокат підсудного Юрій Рябовол.

"З правової точки зору вирок Оболонського районного суду повністю незаконний і необґрунтований, оскільки заснований на сфальсифікованій справі. Однобока позиція суду в оцінці доказів, численні серйозні порушення норм кримінального законодавства - все це викладено на більш ніж 190 сторінках нашої апеляційної скарги", - заявив адвокат Віталій Сердюк.

Апеляцію Рябовола він назвав незаконною.

За його словами, стосовно адвоката Ю. Рябовола вже подано заяву про скоєння ним злочину за ст. 400-1 Кримінального кодексу України (представництво в суді без повноважень), а також скарги до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України про притягнення його до дисциплінарної відповідальності - позбавлення права займатися адвокатською діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram