ГоловнаПолітика

НАБУ провело обшуки в Полтавській ОДА (оновлено)

Губернатор Головко і його заступник Песоцький могли отримати $1 млн хабара.

НАБУ провело обшуки в Полтавській ОДА (оновлено)
Фото: poltava.to

Національне антикорупційне бюро вранці 22 лютого провело обшуки за місцем проживання і на робочому місці в низки керівників Полтавської обласної адміністрації.

Місцеве видання "Полтавщина" пише, що обшуки проходили в голови ОДА Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького, директора департаменту будівництва, містобудування і архітектури Тимофія Голбана (він заперечує обшуки), радника Пісоцького Олександра Литвинова.

За даними джерел видання, останнім трьом може загрожувати арешт.

Оновлення. Губернатор Полтавської області Головко і його заступник Песоцький могли отримати $1 млн хабара, повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Мова йде про сотні тисяч доларів, майже мільйон", - сказав інформатор.

Інших подробиць він не повідомив.

Слідчо-оперативні дії пов'язані з реконструкцією Полтавського аеропорту й утриманням доріг Полтавської області в 2018 році. У детективів є питання до компанії "Алві Рід", яка отримала кошти на утримання, проте фактично робіт не виконувала. У лютому 2018 року департамент Голбана підписав з "Алві Рід" контракт вартістю майже 98 млн гривень за переговорною процедурою через відсутність конкуренції.

Аеропорт "Полтава" побудовано в 50-60-х роках ХХ століття. Новий пасажирський термінал було споруджено в 1985 році. Аеропорт розташований на земельній ділянці 214 га за 7 км на північний захід від Полтави, поряд з автотрасою Київ - Харків - Довжанський.

Аеропорт має на балансі пасажирський термінал загальною площею близько 5 тис. кв. м і проектною пропускною потужністю 400 пасажирів на годину. В аеропорту є злітно-посадкова смуга завдовжки 2550 м і завширшки 42 м, обладнана світлосигнальною системою посадки літаків.

У 2018 року обласна влада почала тендерні процедури для реконструкції аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram