ГоловнаПолітика

Поліція затримала двох агітаторів Порошенка в Сумах, прокуратура у відповідь порушила справу (оновлено)

Розслідувати справу буде Служба безпеки.

Поліція затримала двох агітаторів Порошенка в Сумах, прокуратура у відповідь порушила справу (оновлено)
Фото: rama.com.ua

У Сумах прокуратура почала кримінальне провадження за фактом перевищення влади і службових повноважень співробітниками поліції через незаконні дії в офісі однієї з партій.

Прес-служба прокуратури Сумської області повідомляє, що 21 лютого в Сумах на лінію "102" від невстановленої особи надійшло повідомлення про нібито незаконне використання приміщення в будинку на вул. Курська. Прибувши за вказаною адресою, співробітники відділу превенції Сумського відділу поліції з'ясували, що там розташований офіс однієї з політичних партій.

"Без будь-яких законних підстав правоохоронці затримали двох присутніх там осіб і доставили їх у відділення поліції, при цьому безпідставно застосувавши до затриманих спеціальні засоби (наручники). Саме приміщення правоохоронці без відповідних дозволів опечатали. Лише після втручання співробітників прокуратури незаконно затримані громадяни були звільнені", - йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

За фактом перевищення співробітниками поліції влади і службових повноважень розпочато кримінальне провадження. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ст. 170 (перешкоджання законній діяльності політичних партій) та ч. 1 ст. 371 (свідомо незаконні затримання) КК України.

Провадження досудового розслідування в цьому провадженні доручено слідчим Управління СБУ в Сумській області. Тривають першочергові слідчі дії.

За інформацією джерел УП, мова йде про офіс партії Блоку Петра Порошенка.

Оновлення. Сторона Міністерства внутрішніх справ України по-іншому описала цей інцидент.

"Учора після того, як до чергової частини надійшов дзвінок про те, що в підвалі будинку по проспекту Курському, 127 знаходяться двоє громадян, які пропонують гроші за голосування за одного з кандидатів у президенти, на місце негайно виїхав екіпаж патрульної поліції, який виявив за цією адресою двох громадян - жителів Києва і Нікополя - М. і Л.", - заявив наближений до керівництва МВС нардеп Антон Геращенко у фейсбуке.

У агітаторів нібито знайшли револьвер, і під цим приводом їх доставили до відділу поліції.

"У райвідділ негайно приїхали заступник прокурора міста Суми Муха і начальник відділу обласної прокуратури на прізвище Ткаленко, які шляхом погроз притягнення до кримінальної відповідальності поліцейських заборонили проводити подальший огляд речей і сумок тимчасово затриманих осіб. Фактично дії сумських прокурорів були спрямовані не на встановлення істини, а на приховування можливого злочину - підкупу виборців", - заявив Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram