ГоловнаПолітика

Екс-помічник Дубневича затриманий у "Борисполі" за підозрою в привласненні 93,2 млн гривень "Укрзалізниці"

Едуард Пушкаренко був оголошений у розшук.

Екс-помічник Дубневича затриманий у "Борисполі" за підозрою в привласненні 93,2 млн гривень "Укрзалізниці"
Фото: СС0 Public Domain

Правоохоронці затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" колишнього першого заступника керівника філії "Центр забезпечення виробництва" публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Едуарда Пушкаренка за підозрою в привласненні 93,2 млн гривень підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"21 лютого 2019 року в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього першого заступника керівника філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця". Цю особу, разом з ще сімома особами, детективи Національного бюро підозрюють у завданні понад 93 млн грн збитків "Укрзалізниці" через закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що на момент скоєння злочину підозрюваний займав посаду помічника одного з депутатів Верховної Ради, який, за версією слідства, також причетний до корупційної схеми.

Раніше детективи НАБУ оголосили екс-чиновнику про підозру, однак останній переховувався від слідства, а тому був оголошений в розшук.

Підозрюваного затримали співробітники Державної прикордонної служби та передали його детективам НАБУ.

Нагадаємо, в кінці 2018 року глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича. У поданні йшлося про те, що Дубневич може бути причетний до присвоєння 93,2 мільйона гривень філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках.

Луценко повернув подання на зняття недоторканності з Дубневича. Генеральний прокурор запропонував слідству зібрати доказову базу, яка б "беззастережно підтверджувала зроблені висновки, а не ставила їх під сумнів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram