ГоловнаПолітика

Омелян постане перед судом

Міністру закидають незаконне збагачення і брехню в деклараціях.

Омелян постане перед судом
Фото: Макс Требухов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний акт проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Міністра судитимуть у Солом'янському районному суді Києва за звинуваченням у незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу) і недостовірному декларуванні (ст. 366-1 Кримінального кодексу), повідомила прес-служба САП.

Слідство вважає, що, працюючи винятково на державний службі, Омелян не міг законно накопичити достатньо грошей, щоб у 2015 році купити новий автомобіль преміум-класу за 1,4 млн гривень і зберігати 90 тис. доларів США та 25 тис. євро готівкою.

Щоб приховати статки, Омелян нібито зареєстрував машину на рідного брата, але користувався нею з самого початку сам міністр і його дружина.

Подаючи декларації за 2015-2016 роки, міністр не задекларував право користування зазначеним автомобілем, витрати на його придбання, витрати на оренду будинку в передмісті Києва і право користування будинком і земельною ділянкою.

Детективи НАБУ вважають, що відомості в деклараціях Омеляна за ці роки відрізнялися від реальних більш ніж на 8 млн гривень.

Нагадаємо, Омелян народився 30 січня 1979 року. У 2000 році закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка, а в 2001 році - Національний університет "Львівська політехніка". Тривалий час працював у структурі Міністерства закордонних справ. До Міністерства інфраструктури потрапив у грудні 2014 року, а з 14 квітня 2016 року обійняв посаду міністра в уряді Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram