ГоловнаПолітика

Тимошенко: вибори загрузли у фальсифікаціях, а мали стати дискусією про цінності

Дискусія владі не потрібна, вважає політик.

Тимошенко: вибори загрузли у фальсифікаціях, а мали стати дискусією про цінності
Фото: ba.org.ua

Після Революції гідності основою президентської кампанії-2019 мала стати позитивна дискусія навколо цінностей, смислів і правильних стратегій заради майбутнього України. Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні під час прес-конференції в Києві, заявивши, що не вважає Президента Петра Порошенка готовим до такої розмови.

«Ми були переконані: тільки така позитивна дискусія дасть можливість українцям зрозуміти, що країна рухається вперед, будується, що ми маємо шанс закінчити епоху руїн і почати епоху відродження. Саме для цього і був створений Новий курс України. Сьогодні ми розуміємо, що така дискусія владі не потрібна. Стара система звикла жити так, як вона живе. На жаль, президент країни зрозумів, що не зможе виграти ці вибори і йому треба купити ці вибори», - сказала лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко заявила, що після поїздок по країні і спілкування з людьми і соратниками на місцях вона готова виділити 5 технологій масштабної фальсифікації, яку використовує сьогодні штаб Петра Порошенка.

Перша схема, яка вже покрила всі регіони, - прямий, чорний підкуп готівкою. Спеціальні агітатори заходять у домівки людей, складають анкети, збираючи заборонені законом персональні дані громадян. Готовим проголосувати за чинного президента дають по 500 грн і фотографують - щоб людина боялася не "відпрацювати" передвиборний хабар.

«Цією чорною готівкою покривається вся країна, ці анкети збирають практично в більшості осель. Такі негідні, ниці стандарти проведення виборів руйнують нашу надію на демократичні, чесні вибори», - сказала лідер «Батьківщини».

Другий елемент фальсифікації - пряме використання для підкупу бюджетних коштів. Влада спрямовує спеціальні субвенції з державного бюджету в місцеві, а потім роздає по 1000 гривень матеріальної допомоги в мерії або в офісі губернатора.

«Вони вирішили платити з бюджету, трохи заощадити грошей для президента і «подоїти» бюджет на підкуп виборців», - обурилася кандидат у президенти.

Ще одна технологія підкупу - видача монетизованих субсидій. "Напередодні виборів Петро Порошенко збирається виплатити компенсації відразу за два місяці і таким чином мотивувати людей голосувати за себе", - вважає Тимошенко.

Реєстрація технічних кандидатів - четверта складова президентського плану фальсифікації, на думку Тимошенко, і підконтрольні владі кандидати повинні створити більшість у комісіях: «Це означає, що вони зробили ставку на підробку протоколів. Так навіть у попередні роки не робили авторитарні режими».

Легалізувати майбутній підкуп і фальсифікації повинен п'ятий елемент масштабного плану спотворення вибору українців - замовні соцдослідження.

У той самий час, запевнила Юлія Тимошенко, втілити в життя план фальсифікації виборів команді президента не вдасться. З цією метою, зазначила лідер «Батьківщини», разом з демократичними кандидатами вона об'єднала зусилля по всій країні і підписала меморандум.

«Коли ми об'єднаємо зусилля всіх опозиційних кандидатів, у дільничних та окружних комісіях у нас буде більшість», - підсумувала вона і додала, що буде зібрано кілька комплектів оригіналів протоколів з усіх виборчих дільниць.

До того ж, переконана Тимошенко, фальсифікувати вибори уряду не дозволять громадяни.

«Нехай вони не розраховують, що люди поховають майбутнє своїх дітей, онуків за цю брудну «Петрову 1000 грн», - сказала голова партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram