ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентами Польщі та Литви

Лідери трьох країн перевірили "ЛитПолУкрбриг".

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю зустрівся з президентами Польщі та Литви в Любліні, де розташована штаб-квартира міжнародної бригади "ЛитПолУкрбриг" імені Костянтина Острозького.

Прес-служба глави держави повідомила, що він подякував Анджею Дуді та Далі Грибаускайте за підтримку на міжнародній арені.

Фото: president.gov.ua

"Коли був відкритий прицільний, без попередження, вогонь по українських кораблях у міжнародних водах [Чорного моря]. Коли була спроба здійснити окупацію Керченської протоки, Азовського моря, ми отримали абсолютно чітку, зрозумілу, сувору й рішучу реакцію з боку всіх наших партнерів. Але першою пролунала реакція Литви, першою пролунала реакція Польщі. І я хотів би подякувати президентам цих країн, народам цих країн, урядам цих країн за цю чітку і послідовну позицію", - заявив Порошенко.

Він також висловив подяку за позицію Польщі та Литви щодо Криму та Донбасу.

"Сьогодні Україна захищає не тільки свій суверенітет, Україна захищає свободу, Україна захищає демократію на східному фланзі НАТО. І у нас крила виростають, коли ми бачимо такі події як сьогодні, коли наші військові - Польщі, Литви та України - готові захищати суверенітет Європи", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що "ЛитПолУкрбриг" планують використовувати для участі в операціях під егідою ООН, НАТО і ЄС. Головними завданнями бригади визначено: участь у міжнародних зусиллях із забезпечення миру, поглиблення регіональної співпраці у військовій сфері та закладення основи для створення на базі бригади бойової групи ЄС. Штаб бригади розташований в Любліні.

У січні 2017 року НАТО визнало "ЛитПолУкрбриг" боєздатним підрозділом після проходження сертифікаційного навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram