ГоловнаПолітика

Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні

Українському активістові залишилося відбувати більш ніж рік.

Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив українському активістові Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

Слухання у цій справі пройшло в Керчі в п'ятницю, 25 січня, пише "Крим.Реалії".

Представник російської прокуратури Геннадій Трофимов мотивував відмову в умовно-достроковому звільненні тим, що за час перебування Балуха в СІЗО "було зафіксовано 51 порушення". Адвокат Тарас Омельченко, своєю чергою, вказував, що колонія - НЕ СІЗО, і станом на 11 січня з боку адміністрації колонії до Балуха немає ніяких претензій. Адвокат також нагадав, що в його підзахисного літня мати, яка потребує догляду.

Володимира Балуха не було на судовому засіданні, оскільки він відмовився брати участь у цьому "цирку".

Захист активіста подав прохання про його умовно-дострокове звільнення 19 листопада 2018 року. За словами адвокатів, Балуху залишилося відбувати покарання приблизно 1 рік і 2 місяці.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і декілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив у дворі.

Пізніше проти активіста було порушено ще одну справу: начальник ізолятора тимчасового утримання в окупованому селищі Роздольне Валерій Ткаченко заявив про напад Балуха на нього.

Підконтрольний окупантам Верховний суд Криму за сукупністю двох справ засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Балуха політичним в'язнем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram