ГоловнаПолітика

Обвинуваченому у вбивстві правозахисниці Ноздровської продовжили арешт

Юрію Россошанському загрожує довічне позбавлення волі.

Обвинуваченому у вбивстві правозахисниці Ноздровської продовжили арешт
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва на два місяці продовжив арешт Юрію Россошанському, обвинуваченому у вбивстві юриста Ірини Ноздровської у грудні 2017 року.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на адвоката потерпілих Миколу Бірюка.

Сторона звинувачення обґрунтувала клопотання про продовження строку тримання під вартою ризиками втечі обвинуваченого, тиску на свідків, знищення або псування речових доказів.

Водночас сторона захисту наголошувала, що ризики, про які говорить прокуратура, є необґрунтованими, її підзахисний не винен, а злочин скоїли інші особи, яких встановити не змогла поліція під час досудового розслідування.

Суд продовжив арешт Юрію Россошанському, прокуратура зачитала обвинувальний акт.

Також під час засідання сторони у справі визначилися з порядком дослідження доказів: спочатку будуть допитані свідки і досліджені речові докази сторони обвинувачення, потім допитані потерпілі у справі, після цього допитані свідки і вивчені речові докази сторони захисту, зрештою допитають самого обвинуваченого.

Справа слухається за участю присяжних. Чоловікові інкримінують умисне вбивство, у разі доведення провини йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі. Наступне засідання у справі відбудеться 18 лютого.

Нагадаємо, Ірина Ноздровська зникла наприкінці 2017 року і була знайдена мертвою 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. За фактом умисного вбивства було відкрито кримінальне провадження. У поліції заявили, що за результатами попередньої експертизи, Ноздровська померла від численних колото-різаних поранень.

Ноздровська протягом тривалого часу домагалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який в 2015 році збив на смерть її сестру Світлану.

Дмитро Россошанський також є племінником голови Вишгородського районного суду. У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня 2017 року Апеляційний суд відправив справу до першої інстанції та продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого, Юрій Россошанський, прямо погрожував Ірині.

Пізніше він був затриманий за підозрою в її вбивстві. У липні 2018 року повідомлялося, що підозру у справі Ноздровської змінили на умисне вбивство з особливою жорстокістю.

У жовтні 2018 року Дмитра Россошанського, що скоїв ДТП, в якій загинула сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська, суд засудив до семи років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram