ГоловнаСуспільствоЖиття

Балух відмовився від участі в засіданні російського суду в Керчі з приводу УДО

"У цирку участі не беру", - сказав активіст.

Балух відмовився від участі в засіданні російського суду в Керчі з приводу УДО
Владимир Балух (архив)
Фото: facebook.com/crimeahrg

Український активіст Володимир Балух відмовився від участі в засіданні російського суду в Керчі, на якому в п'ятницю, 25 січня заплановано розгляд клопотання захисту з приводу його умовно-дострокового звільнення.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Балух прокоментував свою відмову від участі в засіданні словами: "У цирку участі не беру".

Захист активіста подав прохання про його умовно-дострокове звільнення 19 листопада 2018 року. За словами адвокатів, Балуху залишилося відбувати покарання приблизно 1 рік і 2 місяці.

Раніше підконтрольний Кремлю "верховний суд Криму" засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4 тисяч гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.

19 березня минулого року Балух оголосив безстрокове голодування. Він тримав його 200 днів, через що в нього помітно погіршилося здоров'я і він сильно втратив у вазі.

Нагадаємо, ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який він вивісив у дворі.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Балуха політичним в'язнем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram