ГоловнаСуспільствоВійна

Видворений з РФ бойовик "ДНР" отримав чотири роки в'язниці, з яких три йому списали за "законом Савченко"

Чоловіка затримали в травні 2017 року в аеропорту "Бориспіль", після того як він п'яним заснув у туалеті.

Видворений з РФ бойовик "ДНР" отримав чотири роки в'язниці, з яких три йому списали за "законом Савченко"
"Военный билет ДНР" (архивное фото)
Фото: kobl.gp.gov.ua

Суд засудив до чотирьох років позбавлення волі видвореного з Росії колишнього командира відділення батальйону бойовиків "Оплот" терористів "ДНР" Артема Вечеру.

Про це йдеться у вироку суду.

Встановлено, що підсудний є громадянином України, але проживав у Греції. У лютому 2014 року його депортували в Україну, щоб він зміг зробити закордонний паспорт за місцем реєстрації, але почалися бойові дії на Донбасі, і Вечера не зміг виконати зазначені дії.

Вечера вирішив залишитися в Донецьку і знайти тимчасову роботу. За його словами, він випадково став членом батальйону "Оплот", а військовий квиток бойовиків отримав "як сувенір".

"Коли він прийшов по заробітну плату, йому запропонували отримати військовий квиток, на що він погодився, але тільки для того, щоб отримати цей квиток як сувенір", - наголошується у вироку з посиланням на свідчення підсудного.

Вечера проходив службу на посаді командира відділення батальйону спецпризначення "республіканської гвардії" "ДНР" до 19 серпня 2015 року. У вересні 2015-го виїхав до Москви (Росія).

У травні 2017 року його депортували в Україну через Азербайджан у зв'язку з тим, що він не мав місця реєстрації на території РФ. Вечеру затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль". Він привернув увагу прикордонників тим, що був у стані сильного алкогольного сп'яніння і заснув у туалеті аеропорту.

Вечеру заарештували за підозрою в участі в терористичній організації. На суді він повністю визнав свою провину.

Суд засудив його до чотирьох років в'язниці, визнавши пом'якшувальною обставиною його щире каяття, зразкову поведінку і відсутність фактів його безпосередньої участі в бойових діях. Окрім того, суд перерахував йому термін за "законом Савченко" і таким чином Вечера на цей момент відбув уже три роки ув'язнення.

Нагадаємо, раніше на КПВВ "Мар'їнка" прикордонники затримали 19-річного екс-бойовика "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram