ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві побили журналістів порталу "Стопкор"

Одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню.

У Києві в промзоні на Видубичах побили і пограбували активістів порталу "Стоп корупції".

Як повідомляє портал, охорона незаконної точки видобутку "влаштувала криваву розправу над активістами: витягли з машини, побили, розбили машину і пограбували".

Фото: stopcor.org

На місце події викликали поліцію і швидку. У поліції Голосіївського району оголосили план "Перехоплення".

Повідомляється, що об'єкт на вулиці Промисловій, 4 повинен був припинити свою незаконну діяльність після того, як Київрада розірвала договір оренди. "Однак точка продовжує працювати і вивозити пісок з території", - зазначає видання.

Фото: stopcor.org

У поліції підтвердили факт нападу.

"За фактом нападу на журналістів у Києві розпочато кримінальне провадження. Дії зловмисників кваліфіковані як розбій. Одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню. Проводяться першочергові слідчі дії, після яких в управління поліції для надання показань доставлять сім чоловік, які назвалися охоронцями", - повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як зазначається, ввечері 24 січня на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що на вул. Промисловій в Голосіївському районі група невідомих на декількох автомобілях з іноземною реєстрацією пошкодила сокирою машину журналістів, застосувала балончики, побила журналіста і забрала сумку з грошима і речами.

За словами постраждалих, один з автомобілів, який після нападу поїхав у сторону міста, згодом повернувся на огороджену територію. Тому спецназівці зайшли туди і виявили сім чоловік, які назвалися охоронцями.

"Проводиться огляд місця події і необхідні слідчі дії. Зокрема правоохоронці перевірять інформацію потерпілих про те, що під час нападу вони чули постріли", - повідомляють в поліції.

За фактом події відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. За вчинення такого правопорушення передбачено від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram