ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні затримано торгівця саморобними наркопрепаратами, через якого померла громадянка Великобританії

21-річна жінка отруїлася таблетками для схуднення.

Фото: npu.gov.ua

Національна поліція України затримала в Хмельницькій області чоловіка, який виготовляв і продавав наркотичні препарати, а також саморобні стероїди і препарати для схуднення. Про це повідомляє прес-служба регіональної поліції.

У 2017 році Великобританію сколихнула інформація про смерть 21-річної дівчини. Було встановлено, що вона померла від передозування таблетками для схуднення. З'ясувалося, що хімікат - 2,4-динітрофенол, відомий як DNP - дівчина придбала на українському інтернет-ресурсі. Працівники управління протидії наркозлочинності Хмельницької поліції встановили місцезнаходження торговця саморобними препаратами.

У відповідь на запит британських правоохоронців українські поліцейські встановили особу 30-річного чоловіка. Він через інтернет-магазин здійснював продаж саморобних стероїдів і препаратів для схуднення. Однак через нюанси в законодавстві зловмисник не був притягнутий до відповідальності, оскільки нормативний акт, який зараховував цей препарат до отруйних речовин, втратив чинність у 2014 році.

У той самий час правоохоронці встановили, що чоловік організував роботу двох інтернет-ресурсів з онлайн-продажу препаратів: вони були розроблені окремо для клієнтів з Європи і з України.

Фото: npu.gov.ua

Протягом санкціонованого обшуку за місцем його нинішнього проживання в Хмельницькому поліцейські виявили лабораторію з виготовлення та упаковки препаратів для он-лайн-продажів. Було вилучено 10 тис. таблеток стероїдів (тестостерон, метаксон, віагра), 10 кг хімікатів, з яких виготовляли ці таблетки, 18 л прекурсорів, а також 61 марку психотропу ЛСД. Також вилучено 10 пакетів насіння конопель, призначених для подальшого вирощування в домашніх умовах, і гроу-бокси для культивування канабісу.

Фото: npu.gov.ua

Встановлено, що фігурант влаштував за місцем проживання лабораторію фальсифікації стероїдних препаратів. Складники для них він закуповував через інтернет у Китаї.

Проти правопорушника порушено кримінальне провадження за ст. 309 КК України (зберігання наркотичних засобів). Однак після проведення експертизи вилученого буде вирішуватися питання про перекваліфікацію його протиправних дій і обрання запобіжного заходу.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram