ГоловнаЕкономікаДержава

​​УАВтормет готується пиляти російські танки та БТР на брухт

Вивчає світовий досвід для переробки військової техніки

​​УАВтормет готується пиляти російські танки та БТР на брухт
Фото: Київ Оперативний

Українська асоціація вторинних металів (УАВтормет) вивчає світовий досвід для переробки військової техніки на брухт.

"Світовий досвід переробки військової техніки. Ми вже вивчаємо технології переробки, які будуть представлені членам та партнерам нашої асоціації", - цитує "Інтерфакс-Україна" інформацію асоціації.

При цьому на сайті компанії у фейсбуці представлена інформація про німецьку компанію, яка здійснює утилізацію військової техніки.

Також на сайті наведено посилання на телеканал ICTV на інтерв'ю із заголовком "Російські танки на брухт! Чи можна заробити на ворожій техніці? Чи можна здати на брухт ворожий танк?" голови правління брухтопереробного підприємства "Інтерпайп Втормет" Валентина Макаренка, який констатував, що в Україні був дефіцит брухту, але наразі його додалося.

"Ми з ним упораємося, ми його переробимо! Це потрібний нам продукт", - сказав Макаренко.

При цьому він уточнив, що якщо на обійсті перебуває справна придатна техніка у вигляді танка, БТР або іншої техніки - це військовий трофей. Якщо вона непридатна до використання - це брухт. І фізособа може такий танк та іншу уживану техніку здати як брухт і отримати гроші. Нагадавши, що до війни такий брухт коштував 9 тис. грн/тонну.

В Україні діють Українська асоціація вторинних металів (УАВтормет), Українська асоціація експортерів брухту (УАЕМ) та Українська асоціація вторинних металів та ресурсів (УАВторметресурс).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram