ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна залучить французьких консультантів до створення державної авіакомпанії

Роботу консалтингової фірми оплатять грантом уряду Франції.

Україна залучить французьких консультантів до створення державної авіакомпанії
Фото: president.gov.ua

Україна планує до кінця року створити державну авіакомпанію за допомогою французької консалтингової компанії Aerogestion.

Про це повідомляється на сайті президента за підсумками переговорів Володимира Зеленського з директором французької консалтингової компанії Aerogestion Марком Роше.

"Ми починаємо роботу. Цього року хочемо отримати конкурентоспроможного державного авіаперевізника", – сказав Зеленський директору Aerogestion.

Роботу консультантів, судячи з повідомлення, профінансують за рахунок гранту французького уряду.

Роше під час зустрічі сказав, що український ринок фрагментований і постраждав від коронавірусу, але, на його думку, там є місце новій державній авіакомпанії. "Я справді вважаю, що повітряний транспорт – чи не найактуальніший для України, для людей, зокрема в умовах кризи необхідно мати змогу подорожувати й вести нормальне життя", - сказав він.

Компанію Aerogestion заснували в 1999 році Марк Роше та Домінік Грец, вона спеціалізується на розвитку та реструктуризації авіаліній. З часом компанія розширила свою діяльність на сферу управління прибутком. Сьогодні Aerogestion налічує близько п’ятнадцяти консультантів, які мають у середньому 20-річний досвід роботи в галузях авіатранспорту та туризму, консультують з питань управління бізнесом, комерційної стратегії, управління прибутковістю, реструктуризації та трансформації компаній.

Нагадаємо, що у квітні 2020 року президент Володимир Зеленський сказав, що в Україні потрібно створити державну авіакомпанію на рівні Turkish Airlines і Singapore Airlines. Він говорив, що вона повинна використовувати літаки "Антонова", проте у травні 2021 року прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що флот національного українського перевізника матиме й іноземні літаки.

Переговори з цього приводу велись з "трьома найбільшими світовими компаніями в цій галузі", казав Шмигаль, очевидно, маючи на увазі Airbus, Boeing, а також Bombardier або Embraer.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram