ГоловнаКультура

Кабмін вніс до Держреєстру нерухомих пам'яток 175 об'єктів культурної спадщини в окупованому Криму (оновлено)

Це, з-поміж іншого, Воронцовський і Лівадійський палаци і "Ластівчине гніздо".

Кабмін вніс до Держреєстру нерухомих пам'яток 175 об'єктів культурної спадщини в окупованому Криму (оновлено)
Ливадийский дворец
Фото: biz.liga

Кабінет Міністрів уніс до Державного реєстру нерухомих пам'яток України 175 об'єктів культурної спадщини, які розташовані на території тимчасово окупованого Криму.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду, повідомили в пресслужбі Кабінету Міністрів.

У список потрапили 164 об'єкти культурної спадщини з території Кримського півострова і 11 розташованих у Севастополі.

"Також ці об'єкти виключені зі Списку обліку та охорони пам'ятників архітектури на території Української РСР", - ідеться в повідомленні.

До переліку об'єктів потрапили Ханський палац у Бахчисараї, генуезькі фортеці в Судаку і Феодосії, палац "Ластівчине гніздо" в Гаспрі, Воронцовський, Лівадійський палаци та інші.

Оновлено. Також LB.ua стало відомо, що до переліку пам'яток потрапили кілька житлових будинків, зведених у 1826 році і XVIII-XIX столітті в Сімферополі. Ще в списку: Церква Івана Предтечі (VIII ст., Керч), комплекс Ханського палацу в Бахчисараї, гробниці "Ескі Дюрбе" і "Дюрбе Хаджи" в Бахчисараї, фонтани (XIV ст., м. Старий Крим), Церква Воскресіння (XIX століття, смт Форос), дача Кічкіне (початок XIX століття, смт Гаспра), Чайний будинок і паркові споруди в Алупці (1824-1860).

Нагадаємо, в 2015 році уряд країни-окупанта своїм розпорядженням від 17 жовтня включив 220 об'єктів культурної спадщини, розташованих у Криму, в єдиний державний реєстр об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури) народів Росії.

Туди потрапили печерне місто Чуфут-Кале, Генуезька та міські фортеці в Феодосії, комплекс споруд Воронцовського палацу, "Ластівчине гніздо", комплекс споруд палацу Олександра III, комплекс споруд Судацької фортеці, Ханський палац у Бахчисараї.

У відповідь Міністерство культури України заявило, що це рішення незаконне, не має ніяких правових підстав і суперечить міжнародному праву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram