ГоловнаБлогиБлог Віталія Іляшенка

Росія навмисно знищує Донбас

Є багато можливих причин, чому Росія навмисно знищує Донбас. Та найперша – це прагнення позбутися свого серйозного конкурента в промисловості.

Судіть самі: як свідчить аналіз макроекономічних показників і динаміки ринку, в результаті дестабілізації ситуації на Донбасі і торгової війни, Росія заблокувала українських підприємців на власному внутрішньому ринку металургії та відхопила у нас частку світового ринку. Таким чином, через військові дії Росія надала істотну підтримку власній галузі.

Так, лише за п'ять місяців 2014 р. виробництво металургії в Україні скоротилося на 9,3%, а в Росії приріст металургії з цей же період склав 2,2%, а за травень 4,4%. І це при тому, що 2013 р. російська металургія закінчила з негативним результатом – 2,1% через негативну кон'юнктуру на зовнішніх ринках і низьку конкурентоспроможність російських виробників.

Переконаний, що подібна ситуація розвиватиметься і в інших галузях. Вже зараз зупинено експорт хімічної продукції та українського вугілля в Росію, а бойовими діями на Донбасі і торговими обмеженнями знищується машинобудування регіону.

Більше того, існує ризик, що атаки терористів в подальшому можуть бути спрямовані на підприємства, які складають економічну конкуренцію росіянам. Тому уряд має зробити все, щоб захистити нашу економіку, а армія має дати відсіч терористам, які безпощадно руйнують Донбас.

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram