ГоловнаБлогиБлог Василя Вакарова

Гройсман очолює політичну корупцію

Створений тренд "боротьби з корупцією" у нинішньому, 2016 році успішно продовжує своє "життя" паралельно з реальною корупцією. Їхні шляхи, згідно однієї математичної теорії, не перетинаються і ніколи не повинні перетнутися.

Тренд підхопили і “рухають” його по нашій країні вже (або поки що?): дві комани "Рух за очищення" (Саакашвілі / Порошенко) і "Антикорупційне рух" (Наливайченко / Тимошенко). Чи перетнуться ці рухи колись і що в результаті цього отримає країна - подивимося.

Фото: Макс Левин

А чим же в цей час займається сама корупція, як вона себе почуває, може вона вже випарувалася, зникла? Ні, на жаль вона нікуди не зникла, більше того, як стверджують офіційні дослідження, корупція в нашій країні живе і процвітає. А разом з нею (що природньо) процвітають посадові особи і керівники нашої країни, які очолили політичну корупцію.

Про це свідчать кілька фактів, а саме:

1. У затвердженій Указом Президента України "Стратегії сталого розвитку" Україна - 2020 ", ключовим показником, який оцінює хід виконання антикорупційної реформи, є те, що Україна повинна увійти в 50 кращих країн світу рейтингу боротьби з корупцією.

Однак, за підсумками дослідження Тransparency International за 2015 рік Україна посіла 130 місце в світі і отримала 27 балів по 100 бальній системі. Це доводить, що наша країна на сьогоднішній день тотально корумпована і ніяких змін у ній практично не відбулося.

2. Парламентом минулого, 7-го скликання (Голова - А. Турчинов) був прийнятий Закон "Про антикорупційну стратегію на 2014-2017 роки" та ряд інших законів, які дали старт антикорупційній реформі в Україні.

Нині чинною Верховною Радою України (Голова - В. Гройсман) внесені зміни в ці закони, якими була розмита або виключена відповідальність деяких осіб за корупційні правопорушення.

Саме ці дії парламенту, які були здійснені протягом 2015-2016 років, послужили підставою перенесення нашій країні надання безвізового режиму з ЄС. Причина саме в цьому !!!

3. У день звіту Уряду, 16 лютого 2016 року, Верховна Рада проголосувала за прийняття Закону 3700, який дозволяє керівникам партій чистити списки після виборів. Питання про прийняття цього закону Голова парламенту В. Гройсман ставив на голосування всього 18 (!!!) разів і тільки після позитивного голосування за прийняття цього закону у Верховній Раді відбувся звіт Уряду.

Декілька депутатів парламенту, експерти, політологи вважають, що рішення, прийняті 16 лютого стали результатом змови олігархів, Голови уряду України та Президента. Однак цей факт поки що не має підтверджень і доказів.

А ось дії Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана спрямовані на продавлювання і прийняття закону про диктатуру вождів партій свідчать про його корупційність.

Також хочу нагадати, що зовсім недавно всі ми були спостерігачами прийняття державного бюджету на 2016 рік.

Нагадаю, що цей бюджет був прийнятий під ранок 25 грудня 2015 року. Процедура прийняття законопроекту 3700 відбулася з цілковитим ігноруванням Бюджетного кодексу. З точки зору антикорупційної експертизи цей бюджет є корупційним, оскільки він прийнятий з грубими порушеннями процедури, визначеної Бюджетним кодексом.

Не применшуючи відповідальності інших учасників прийняття бюджету, головною посадовою особою, що відповідає за його прийняття є Володимир Гройсман. Тим більше, що саме він підписав цей проект перед передачею його в Адміністрацію Президента.

Підсумовуючи сказане, можна припустити, що такі дії спікера парламенту Володимира Гройсмана фактично вказують на те, що він очолює українську політичну корупцію.

Василь Вакаров Василь Вакаров , Публицист
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram