ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Наступний вибух може бути за адресою: Полтава, вулиця Яценка, 8

Рух простих людей продовжує збір підписів під звернення до міжнародної спільноти з проханням гарантувати проведення у Полтаві референдуму щодо недовіри до міського голови Олександра Мамая та депутатів міськради. Нагадаю, що після закінчення їх збору активісти Руху понесуть листа до посольств, церковних діячів, депутатів та громадських діячів, причому пішки - від Полтави до Києва.

В рамках такої діяльності активісти Руху зустрілися з мешканцями будинку №8 по вулиці Яценка у місті Полтава. Мешканці будинку залюбки залишають автографии під підписним листом. Вони скаржаться, що діюча влада не вживає ніяких заходів, щоб привести до ладу їх майже сторічний будинок, в якому вже просто страшно жити. Їх помешкання знаходиться у самісінькому центрі духовної столиці України. У будинку постійно чути сморід газу, у стелях величезні дірки, дім нахилився, шибки лопаються, немає каналізації та водопроводу; туалет, душ, прання – все на вулиці. Разом з тим, наразі триває косметичний ремонт фасаду будинку мерії який обійдеться полтавцям майже в мільйон.

Але найнебезпечніше - це стан газових комунікацій. Місцеві фахівці вже кілька років наголошують на загрозі масштабного вибуху, який змете з лиця землі центральну частину міста. Рядом стадіон Ворскла, обласна адміністрація і таке інше. Ще, поруч з будинком знаходиться місцевий суперелітний готель, де зупиняються нардепи, міністри, дипломати. Мешканці будинку говорять, що коли приїжджають чиновники і селяться там, їх будинок окільцьовує Беркут та не пускає людей до можновладців, тим самим, приховуючи будинок-привид.

У будинку проживає 90-річна старенька – жертва концтаборів. Вона говорить, що жалкує по те, що прожила так багато і стала свідком такого відношення до простих людей з боку місцевої влади. Ми, разом із мешканцями будинку звертаємося до Президента, губернатора, профільних міністрів та інших можновладців: зупиніть трагедію національного рівня, виправте ситуацію, щоб не оголошувати траурні дні та не приспускати державні прапори. У будинку купа дітей від 2 до 6 років.Запрошуємо журналістів та телеканали висвітити цю проблему: телефон: 067 540 70 96

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram