ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

У Полтаві ініційовано референдум щодо відставки мера та депутатів міськради

Рух простих людей ініціював проведення місцевого референдуму. Головне питання – відсторонення від посади міського голови Олександра Мамая та депутатів міськради. Причина такого кроку незадовільна робота мерії, ігнорування своїх передвиборчих обіцянок, відсутність діалогу з громадськістю та журналістами.

Фото: kolo.poltava.ua

Полтава буквально потопає у брехні та спекуляціях. Вже пройшло немало часу з моменту коли команда Олександра Мамая прийшла до влади у місті. Мамай так і не став мером полтавців. Спочатку усіх здивувала коаліція з Партією регіонів потім абстрагування від полтавців та їх проблем. Куратором мера є полтавський губернатор Олександр Удовіченко. Згодом мер зайнявся начебто благородною справою – поверненням міських ринків у власність міста. Проте, доходи бюджету суттєво не зросли, обіцяної комунальної революції не відбулося, а у місті було розкручено маятник перерозподілу. У РПЛ переконані невдовзі ринки передадуть у приватні руки але іншого кольору – блакитного.

Наступним ласим шматком стала житлово-комунальна сфера. Її прихватизацію місцеві ділки під прикриттям мера вирішили облаштувати по прикладу сусіднього міста Кременчук, де за час правління попереднього мера Миколи Глухова все господарство було передане у приватне розпорядження, місто почало тихенько вмирати. Громадян також не задовольняє стан доріг, виконання передвиборчих обіцянок, недбайливе ставлення до стану будинків та інфраструктури міста, намагання підняти тарифи та нульова інвестиційна активність. Мер систематично порушує закон, не витримує вимоги щодо обговорення громадськістю принципових документів які приймаються його командою депутатів та особисто. Рухом було створено Книгу скарг та пропозицій до Мера, куди прості полтавці надсилають свої зауваження - це і аварійний стан будинків, і знівичені дороги, і прохання про соціальну допомогу.

Мер ігнорує своїх виборців, зате завершує майже мільонний косметичний ремонт фасаду будинку мерії. Прміром на останній сесії міськради було виділено в 15 разів менше коштів на утримання школи-інтернату для діточок з фізичними вадами ніж коштує пишний ремонт міськради.

Зрозуміло, що референдум щодо недовіри місцевій владі, яка курується Партією регіонів, отримає свій опір з боку Банкової та обласної адміністрації. Аби перешкодити цьому рух простих людей Полтави напише листа до усіх посольств та міжнародних організацій, журналістів та політиків з проханням організувати патронаж референдуму полтавців та гарантувати його проведення. Під цим листом буде зібрано тисячі підписів полтавців, які представники Руху понесуть пішки з Полтави до Києва. Ця ініціатива буде випробуванням для громадянського суспільства усієї країни та може здійняти хвилю подібних референдумів в багатьох інших містах. Будемо сподіватися, що слова великого Кобзаря таки стануть пророчими:

І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

І буде син, і буде мати

І будуть люди на землі.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram