ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Вбивство Щербаня: пани стріляються, а у простих людей чуби летять

Для Ю.Тимошенко постійно щось «шиють»: то сукні, то «справи». Причому, перше і друге – на замовлення. Прокуратура – майстерня, що вигадує найоригінальніші рішення, згодом демонструє усьому світу найновітніші моделі політичного переслідування.

Фото: Макс Левин

Відтепер, головний модельєр Тимошенко – Генеральна Прокуратура України. Колишні дизайнери екс-прем'єрки мають ще повчитися продуктивності у Генпрокуратури: Тимошенко міняла суконки рідше, ніж Прокуратура продукує їй звинувачення. Щоб виконати замовлення, слідчі можуть навіть перенестися у часі. Треба – у 1937 рік, - на курси підвищення кваліфікації до товариша Сталіна; також – у 90-ті, щоб більш якісно сфальшувати «справу Щербаня», отже, коли потрібно, Прокуратура працює як «машина часу».

Вичерпавши будь-які політичні ресурси, щоб переконати українців та світ у повній винуватості Тимошенко, влада почала копирсатися у справах 16-річної давнини. Особисто я, переконаний прихильник невідворотності покарання за злочини, особливо проти життя людини. Єдине, що мені не подобається – коли політики жонглюють законом, правоохоронним органами та судом. Те, що за «справою Тимошенко» стирчать вуха ПР – факт. Цього не приховує і Президент, розмірковуючи у колі журналістів, про її можливу кримінальну долю, помилування тощо.

ПР при владі вже добрих 20 років. У них були сотні можливостей звинуватити Тимошенко і довести справу до ув’язнення. ПР спить під однією «політичною ковдрою». Те, що сусіди по «ковдрі» тільки зараз дізналися, що ймовірно Тимошенко вбивця Щербаня, а ще, про наявність матеріалів, які проливають світло на це припущення – просто міфологічна історія. Усі все давним-давно знають та перетворили політику, від якої залежить долі мільйонів простих людей , у гру в карти, де ставки – вже навіть не гроші, а цілі покоління українців. Одним словом, пани стріляються, а у простих людей чуби летять. Це - приховування інформації про можливі резонансні злочини, які мають політичний, історичний підтекст. Їх своєчасне розслідування змінило б хід історії. За подібне, ПР та опозиція – ще понесуть політичну відповідальність.

Скільки ще казок чи реальних історій у засіках Президента та його Прокуратури? Скільки таких компроматів у архіві Тимошенко? Все це – сміття, яке необхідно прибрати коли прийде час для «генерального прибирання». Останнє, найважливіше - це «генеральне прибирання в Україні» мають зробити по черзі не влада та опозиція, а інша сила, яка не нюхала «державного корита», не заплямована участю у владі. Обіцяю, цей суд буде справедливий, а деякі сьогоднішні опоненти несподівано зустрінуться, спочатку у судових клітках, а згодом, у камерах. Українці ж вперше зможуть набрати повні легені повітря, бо в ньому не буде цього «блакитного та іншого кольорового лайна».

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram