ГоловнаБлогиБлог Олександра Аронця

Азаров - боягуз та правопорушник!

Депутати-свободівці взяли собі за практику відвідувати засідання кабміну, що налякало Азарова, а також його шефа Януковича, який потрапив на одне з таких засідань.

Фото: president.gov.ua

Тому 13 березня Кабінет Міністрів України вніс зміни до свого регламенту. Відповідно до цих змін народним депутатам України відтепер потрібно погоджувати свою участь в засіданнях кабміну, а також депутатам забороняється "переривати доповідачів та інших виступаючих, коментувати доповіді та виступи, робити репліки та в інший спосіб перешкоджати проведенню засідання Кабінету Міністрів".Таким чином, депутати-свободівці, які взяли за правило ходити на засідання кабміну і задавати незручні запитання, інші депутати опозиціонери, які приєдналися до колег, фактично не зможуть брати участь в засіданнях.

Складається враження, що Україна зробила стрибок в часі на років 50 назад, коли секретність засідань вищих керівних органів СССР була такою ж.

Однак, постанова про зміни до регламенту Кабінету Міністрів є протизаконною та нікчемною, оскільки порушує Закон України "Про статус народного депутата України", а саме частину 3 статті 17, де вказано, що "Народний депутат діючого скликання при пред'явленні посвідчення народного депутата України користується правом безперешкодно відвідувати органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а також правом безперешкодного доступу на всі підприємства, в установи та організації, розташовані на території України, незалежно від їх підпорядкування, форм власності, режиму секретності. Вимоги про пред'явлення чи оформлення інших документів, а також особистий огляд народного депутата, огляд та перевірка його речей забороняються, якщо інше не встановлено законом. "

Оскільки регламент Кабінету Міністрів України не є законом, а лише постановою, то всі положення, які суперечать законам України є нікчемними і підлягають скасуванню. А народні депутати України можуть не зважати на такі нікчемні положення, та керуючись законом вільно відвідувати засідання кабміну.

P.S. Гадаю, що на наступному засіданні Азарову буде "весело"))

Олександр Аронець Олександр Аронець , Політичний експерт ГО «Всеукраїнска Люстрація»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram