ГоловнаБлогиБлог Дмитра Крикуна

«…Ті, котрі відійшли, волають до нас не голосом конфлікту, а закликом: браття - робіть щось доброго!»

Це слова Владики Венедикта, греко-католицького єпископа про Волинську трагедію. Трагедію, яку цинічно використовують в своїх корисливих інтересах політики. Політики, які хочуть розбрату і не прагнуть порозуміння і прощення. Політики які нацьковують один братній народ на інший.

Фото: www.day.kiev.ua

Тому так важливий є голос Церкви. Далі звіт з прес-конференції після історичних домовленостей між Церквами України та Польщі.

"Ми не можемо дивитись на україно-польські відносини лише під кутом Волині. Маємо побачити, що завдали цієї глибокої і великої кривди одне одному. І ті, котрі відійшли, волають до нас не голосом конфлікту, а закликом: браття - робіть щось доброго!". Про це сказав сьогодні владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський на прес-конференції у Львові з нагоди оприлюднення звернення Синоду єпископів УГКЦ щодо 70-х роковин "Волинської трагедії", повідомляє для порталу "Релігія в Україні" Іванна Рижан.

Коментуючи "Волинські події" у зверненні, єпископ наголосив на християнському куті бачення даної проблеми. Зауважив, що до неї часто хочуть підходити дуже вузько, лише з історичного погляду, натомість проблема, за словами єпископа, є ширшою. Він акцентує на тому, що пункт бачення – "лише Волинь" - надто вузький. "Правду кожен бачить по-своєму: той, хто пише, також пише по-своєму, так як бачить, - вважає єпископ, - а вона є істиною тільки з християнського погляду, а тому і ширшою".

"Ця подія, радше, мала б викликати у людей сум і співчуття, аніж суперечки і протистояння", - сказав єпископ і додав, що "і поляк, і українець щодня промовляють одну і ту ж молитву: «Отче наш», якою визнаємо Бога, як Отця, як Батька". Далі, за словами ієрарха, "коли дивитися на трагедію Волині під цим кутом, є дуже сумно, тому що браття українці кривдили своїх братів поляків, браття поляки кривдили своїх братів українців, завдаючи їм болю, маючи, однак, спільного Отця, котрим є Бог".

Читайте далі: "В УГКЦ розповіли про обставини дискусії щодо Волинської трагедії та про «бермудський трикутник» Росія–Польща–Україна"

Дмитро Крикун Дмитро Крикун , Співкоординатор руху "Ми - європейці"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram