«Партія регіонів» та «Посольство Боже» захопили Громадську раду при КМДА

Фото: Андрей Богданович

Звертаю увагу, що це вже друга участь секти Сандея Аделадже у подібному рейдерстві, свідком якої я став. Першого разу вони намагались захопити громаду при МЗС, проте тоді їм це не вдалося.

Ще до початку установчих зборів, приміщення актової зали «Укрпошти» було оточено приватною охороною. Окрім рейдерів, нікого до президії не пускали.

Абсолютна більшість з присутніх учасників установчих зборів складалась з релігійних фанатиків «Посольства Божого» та з «Партії регіонів». Очі в них горіли, і всі як один піднімали руки з мандатами, коли в президії їх псевдолідери ставили на голосування «правильні» питання.

Самі «лідери» поводились досить непрофесійно — було видно, як вони нервують, плутають слова та терміни. Про «азаровську» мову я вже мовчу.

Під час перебігу зборів, висловитись вони давали лише своїм, а інших громадських активістів або глушили музикою (зокрема Гімном України), або криками релігійних фанатиків, або ж гуркотом козачка-барабанщика.

Фото: Андрей Богданович

Ну, а деяких активістів просто били та виводили з зали, як це сталося з Оленою Єскіною.

Також в залі був присутній і Олександр Корман, один з пасторів «Посольства Божого», який був очільником рейдерського захоплення громадської ради при Міністерстві закордонних справ, про яке я вже згадував на початку цього запису. Він чомусь постійно ховався від мене і моїх спроб зняти його на відео…

Не втратили можливість на халяву попаритись і представники партії «Свобода». Їх нардепи, помічники та активісти силою проштовхувались до зали, провокували та влаштовували потасовки, втрачали свідомість, чим тільки грали на руку рейдерам, даючи їм можливість показати неорганізованість та неконструктивність громадськості. Жодних реальних результатів дії «Свободи» не дали!

Фото: Андрей Богданович

Під час рейтингового голосування за кандидатів в громраду, хтось відкрив вогнегасник так, що всю залу заповнив порошок. Як саме це відбулося я, нажаль, не бачив, оскільки якраз давав свідчення міліції щодо нападу на Єскіну, тому детальніше розповісти не можу.

Ну, а саме голосування відбувалось за заздалегідь узгоджених кандидатів. Ось такий список з номерами в бюлетені випав в одного з «бригадирів» рейдерів та попав мені в руки.

Фото: Андрей Богданович

Що цікаво, за день до установчих зборів, Храбро опублікувало імовірний сценарій розвитку подій. Приблизно так все і відбулося.

«…На входе будут стоять охранники и пускать в зал только при предъявлении мандата. На сцене охрана. Весь первый ряд занят охраной. Участники получили задание нейтрализовать в первую очередь следующих оппозиционных активистов: Антонюк, Королюк, Богданович, Герасимов, Кислов, Клыков, Олийнык, Салий, Шевчук…»

Так і відбулося. Коли я біля сцени вів відеозйомку, до мене постійно підходили регіонали і фанатики «Посольства Божого» та наполягали, щоб я припинив, начебто, я їм заважаю. При цьому, інших активістів та журналістів не чіпали. Все це та багато іншого можете побачити на відео, що розміщено в кінці цього допису.

Не обійшлося і без міліції, зокрема «Беркуту», який заполонив коридори та вхід на сходову клітину.

Фото: Андрей Богданович

Ну і наприкінці хочу висловитись щодо такого. Я абсолютно не розумію за що йшла боротьба. Громадська рада як така не має жодних повноважень, вона ні на що не впливає. За що бились зомбо-фанати сандеївці та регіонали — не зрозуміло. Особисто я участі ані в голосуванні, ані в штовханині не брав. А от за що боролись жінки з наступної світлини, захищаючи скриньки для голосування?

Фото: Андрей Богданович

Далі можете побачити відео першої половини установчих зборів.

Андрей Богданович Андрей Богданович , Блогер, эксперт по вопросам доступа к публичной информации и борьбе с коррупцией
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram